Sietske  e
Sietske van Leusden

 

 

Het is 2008 en ik sta op het punt een nieuw avontuur te beginnen in het fascinerende Buenos Aires in Argentinië. Ik heb net mijn HBO opleiding Management Toerisme afgerond en ik vind het de hoogste tijd om weer op pad te gaan. Voor vier maanden verblijf ik in het prachtige Argentinië om mijn Spaans te verbeteren en om zoveel mogelijk te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Mijn liefde voor het Argentijnse leven en cultuur bloeit op en een jaar later ga ik aan de slag als reisspecialiste bij een inkomend touroperator in Buenos Aires.

Argentinië betovert me. Het biedt alles waar je naar op zoek zou kunnen zijn; van tropisch regenwoud, torenhoge watervallen, witte zoutvlaktes en vuurrode kliffen, uitgestrekte merengebieden, diepblauwe gletsjers en cultureel erfgoed. In de jaren dat ik in Argentinië woon en werk, reis ik onder andere ook door Uruguay, Chili, Bolivia en Colombia. De Spaanse taal en het bereiden van overheerlijke asados en empanadas heb ik inmiddels wel onder de knie. Ik heb in veel verschillende landen gewoond, gewerkt of gereisd, binnen Europa, Azië en Noord-Amerika, maar Latijns-Amerika is waar mijn passie ligt. De combinatie aan overweldigende natuur en warme cultuur die dit continent te bieden heeft, is uniek. Je maakt hier echt connectie met de hartelijke lokale bevolking en om iedere hoek ga je zo weer een nieuwe ervaring tegemoet.

Het is voor mij dan ook geweldig om, nu ik weer terug op Nederlandse bodem ben, nog steeds iedere dag bezig te kunnen zijn met deze prachtige bestemmingen.

 

Terug

Josje Michels
Jos Michels

 

 

Mijn familie komt uit de scheepvaart. Als kind heb ik van mijn opa en vader al die reisverhalen gehoord en wilde daarom zelf niets liever dan de wereld over. En dat heb ik ook gedaan. Reizen heeft ook mijn horizon verbreed. Je ontmoet mensen uit andere culturen en komt vaak in een totaal andere belevingswereld. Het zijn bijzondere ervaringen, onverwachte ontmoetingen met mensen en mooie belevenissen, die je nooit meer vergeet.

Na mijn middelbare school en toeristische opleiding, ben ik in de luchtvaart gaan werken. Nadat ik 2 jaar bij Air India gewerkt had, werd ik gevraagd door VARIG Brazilian Airlines en na 18 jaar VARIG, heb ik nog eens 6 jaar voor de TAP gewerkt. In die tijd heb ik Zuid Amerika leren kennen en Brazilië in het bijzonder. In samenwerking met de Braziliaanse Ambassade en lokale agenten heb ik het land heel goed leren kennen en helpen promoten. Het is zo’n prachtig continent. Ik hou van de ongerepte natuur en de ruimte die je daar hebt. Ik reis het liefst naar plekjes die nog niet (zo) ontdekt zijn. De gastvrijheid en hartelijkheid van de mensen in die landen is ongekend. Behalve het reizen, ben ik een liefhebber van wandelen en duiken. De onderwater wereld is weer een totaal andere beleving.

Een paar van mijn vele bijzondere reis ervaringen waren onder andere in Ecuador, waar de Condor nog vliegt, de ongerepte natuur van de Galapagos eilanden, zwemmen met zeeleeuwen, de prachtige natuur van de Pantana, indianen stammen in de Amazone, tussen de walvissen varen in Argentinië en duiken tussen de haaien in Coiba/Panama. Nu werk ik voor Olaf Reizen. Ik vind het geweldig dat ik mijn reiservaringen kan gebruiken om prachtige reizen voor jullie samen te stellen.

Terug

Taco
Taco Hendriksz

 

 

Ik heb de verhalen en reizen van Olaf, mijn broer, altijd met veel plezier aangehoord. Sterker nog, ik was de eerste bezoeker in Venezuela destijds in Canaima in 1988 toen het allemaal begonnen is. Ik heb hem daarna nog vele malen opgezocht op een van de vele unieke locaties in Zuid Amerika. Toen Olaf in 2004 aan mij vroeg hoe je een onderneming moest starten vanuit Nederland was het dan ook niet meer dan logisch dan dat ik hem ging helpen en ik heb dan ook een deel van de aandelen in Olaf Reizen.

De rolverdeling is heel simpel: Olaf verkoopt en programmeert de reizen met al zijn contacten die hij in de loop der jaren heeft opgedaan in Zuid Amerika, uiteraard samen met Josje en Sietske en ik zorg ervoor (met mijn economische en juridische achtergrond) dat een en ander organisatorisch en zakelijk in de juiste balans is. Door op deze manier onderdeel van Olaf Reizen te zijn en mijn zakelijke bijdrage te leveren kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met mijn ervaring en achtergrond. Wat is er mooier dan na een paar weken hard voor diverse opdrachtgevers (inclusief Olaf Reizen) gewerkt te hebben een week met Olaf op studie reis te gaan naar het door ons beide zo geliefde Zuid Amerika.

Terug