21 dagen – Brazilië & Ecuador

Deze unieke reis brengt jullie naar Brazilië en Ecuador. De reis begint in het bruisende Brazilië in de fantastische stad Rio de Janeiro; een stad waar je minimaal een keer in je leven moet zijn geweest! De immense watervallen van Iguacu kunnen natuurlijk niet ontbreken; overdonderend natuurgeweld! Daarna reizen jullie verder naar Ecuador. Dit land is als bestemming nog erg authentiek; de lokale bevolking draagt veelal de kleurrijke traditionele kleding. De natuur is enorm gevarieerd met een enorme rijkdom aan landschappen en wildlife. Jullie reizen hier langs koloniale dorpjes, door groene valleien, nevelwouden, en langs de besneeuwde toppen van het Andes gebergte. Onderweg zie je boeren hun kleine stukken grond bewerken of hun dieren verzorgen. Jullie spotten veel wildlife in de Amazone jungle, en sluiten af bij Puerto Lopez, waar jullie dolfijnen en walvissen gaan spotten en het bijzondere Isla de la Plata bezoeken; een kleine Galapagos bestemming!

Dag 1 t/m 3. Rio de Janeiro

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. De volgende twee dagen hebben jullie de tijd om Rio de Janeiro te ontdekken. En er valt veel te ontdekken in deze bruisende metropool! Aanraders zijn een bezoek aan de beroemde Sugarloaf en het immense Christusbeeld op de Corcovado berg. Jullie kunnen een fietsje huren en langs de kustlijn touren of lekker van het strand aan de Copacabana genieten. De beste zonsondergang vind je op Ipanema beach en voor de wat meer actieve activiteiten kan er ook aan parasailing gedaan worden. Een tourtje door één van de favelas is ook zeer aan te raden, gewoon om de andere kant van de medaille eens te zien. Jullie verblijven drie nachten in Hotel Copa Sul vlakbij de Copcabana. We kunnen hier een privé gids voor jullie regelen.

Dag 4 t/m 6. Foz do Iguacu

Op dag 4 worden jullie naar de luchthaven gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar Foz do Iguacu. Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De watervallen van Iguacu behoren tot de meest spectaculaire ter wereld.‘Iguaçu’ betekent grote wateren in het Tupi-Guarani, de taal van de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Over een breedte van bijna 3 km stort de rivier de Iguaçu zich in ruim 200 watervallen naar een diepte van wel 60 meter. Tijdens jullie verblijf bezoeken jullie zowel de Argentijnse (volle dag excursie) als de Braziliaanse kant (halve dag excursie) van de watervallen. Drie overnachtingen in het eenvoudige Pousada Cataratas.

Dag 7. Foz do Iguacu – Sao Paulo


Vandaag hebben jullie overdag nog tijd in Iguacu, jullie kunnen bijvoorbeeld het vogelpark bezoeken of naar de Itaipu dam gaan. In de middag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht naar Sao Paulo. Hier aangekomen gaan jullie gratis met de shuttle bus van de luchthaven naar het airport hotel voor de overnachting. Overnachting in het Mercure Guarulhos Aeroporto Hotel.

Dag 8 & 9. Quito (Ecuador)

Op dag 8 gaan jullie per shuttle bus (kosten circa BRL 7,- per persoon; ter plaatse te betalen) terug naar de luchthaven van Sao Paulo, waar jullie op de internationale vlucht stappen naar Quito in Ecuador (via Bogotá in Colombia). Bij aankomst op dezelfde dag worden jullie naar jullie een sfeervol hotel in het historisch centrum van Quito gebracht. Gelegen op 2.850 meter, is het bijna de hoogst gelegen stad ter wereld. De stad ligt prachtig op de hellingen van de vulkaan Pinchincha. De stad is gebouwd op de resten van de Inca’s. Het oude koloniaal centrum is mooi bewaard gebleven. Op El Panecillo (het broodje) staat een metershoge beschermengel waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over het koloniale stadsdeel. Optioneel kunnen jullie op dag 9 een excursie doen naar de ‘Middle of the World’ het punt waar de evenaar wordt gemarkeerd, net iets buiten Quito, in combinatie met een stadstour. Twee overnachtingen in Hotel San Francisco.

Dag 10. Quito – Cotopaxi – Baños 

Vandaag reizen jullie vanuit Quito naar de fantastische Cotopaxi vulkaan, waar jullie een mooie hike gaan maken. De Cotopaxi vulkaan is een imposante, perfect gevormde, besneeuwde vulkaan van 5.897 meter hoogte. Jullie worden naar het entree van het Nationaal Park gebracht (3.200 meter) waarna jullie door rijden naar de parkeerplaats, gelegen op 4.500 meter hoogte. Hier start de pittige hike van ongeveer 45 minuten naar de José Ribas refugio op 4.864 meter hoogte. Op onbewolkte dagen heb je hier een fantastisch uitzicht! Jullie krijgen een lunch box mee voor vandaag, die jullie na de hike lekker kunnen opeten. Hierna worden jullie per transport verder naar Baňos gebracht. Baňos is waarschijnlijk de meest ‘complete’ bestemming van Ecuador. De plaats bevindt zich in het centrum van het land, in het Andes gebied, aan de voet van de Tungurahua vulkaan en is daarnaast de toegangspoort tot het Amazonegebied. Overnachting in Hotel La Floresta.

Dag 11 & 12. Baños

Vrije dagen! Er is in de omgeving van Baňos ontzettend veel te doen. Je kan hier lekker actief bezig zijn met rafting, canyoning, ziplining of rappel. Of juist lekker ontspannen genieten van de hot springs in de omgeving. Een bezoekje brengen aan de Pailon del Diablo is ook een aanrader: een fantastische waterval die beschouwd wordt als het hoogtepunt van de omgeving (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in Hotel La Floresta.

Dag 13 t/m 15. Amazone

Jullie worden op dag 13 naar de Amazone jungle gebracht bij Tena. Het Amazone woud bestaat uit ondoordringbare bossen, lagunes en rivieren. De indianen verplaatsen zich vooral met boten over de rivieren. De biodiversiteit is hier enorm. Het is het leefgebied van ongelofelijke veel planten, vis- en diersoorten. Jullie zullen hier apen, toekans, papagaaien, adelaars, anaconda’s, piranha’s en kaaimannen kunnen tegenkomen. En wie weet de roze dolfijn. Om bij de lodge te komen, moet er een stuk per kano afgelegd worden, waarbij je meteen kennis maakt met het magische Amazone gebied! Tijdens jullie verblijf hier gaan jullie het Amazone woud beter leren kennen door excursies die door de lodge geprogrammeerd worden, zoals (nacht) hikes, (een aanrader!) tochten per kano en een bezoek aan de lokale Kichwa indianen gemeenschap. Drie overnachtingen bij de Itamandi Lodge.

Dag 16. Quito

In de ochtend hebben jullie nog de laatste activiteiten bij de lodge, waarna jullie per transfer vanuit Tena terug worden gebracht naar Quito. Hier verblijven jullie 1 nacht in hetzelfde hotel als waar jullie eerder ook hebben overnacht. Overnachting Hotel San Francisco.

Dag 17. Puerto Lopez

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Quito gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar Guayaquil. Bij aankomst staat er een transfer op jullie te wachten om jullie in een aantal uur naar Puerto Lopez te brengen. Puerto Lopez ligt aan de kust met mooie stranden en vlakbij het bijzondere Machalilla Nationaal Park. Jullie overnachten hier in het leuke Hotel Nantu, gelegen aan het strand.

Dag 18. Walvisspotten

Het kan voorkomen dat de bultrugwalvissen dicht bij de kust komen, waardoor je ze vanaf het strand kan spotten, maar beter om de kansen te vergoten en op walsvisspot tour te gaan! De tour wordt uitgevoerd in speedboten; de kapitein en bioloog houden hun ogen op de horizon gericht om de walvissen te spotten. Deze gigantische zeedieren zijn een ware belevenis om te zien wanneer ze boven het water rijzen, water spuiten, ademen en dan weer terugglijden in de diepte van de oceaan. Het Nationaal Park dat jullie hier betreden laat jullie toe om dicht bij de walvissen te komen, zonder dat de dieren zich opgejaagd voelen. Met een beetje geluk zie je ook één van de indrukwekkende ‘jumps’ uit het water waar de mannetjes beroemd om staan. Als de dolfijnen in de buurt zijn, komen die uit nieuwsgierigheid graag een kijkje bij de boot nemen! Afhankelijk van welke zone de kans het grootst is om de bultruggen te spotten, kan je eventueel op de geërodeerde kliffen de beroemde blue footed boobies en andere zeevogels zien. De rest van de dag kunnen jullie lekker genieten op het strand. Overnachting in Hotel Nantu in Puerto Lopez.

N.B.: Het walvisseizoen loopt hier van juni tot september.

Dag 19. Isla de la Plata

Het onbewoonde eiland van Isla de la Plata is gelegen in het Machalilla Nationaal Park. Het ademt de typische sfeer van de Galapagos eilanden uit, hoewel dit vogelparadijs maar 40 kilometer uit de kust van Puerto Lopez ligt. Hier kan je blue footed, red footed  en Nazca boobies zien, magnifieke fregat vogels, tropische vogels en zelfs albatrossen (afhankelijk van het seizoen). Zeeschildpadden en rif vissen maken het plaatje af. Na een ‘wet landing’ (met blote voeten van de boot) op het paradijselijke strand, bezoeken jullie het bezoekerscentrum in het noorden van het eiland en beginnen jullie aan de hike. Er zijn verschillende hikes die hier gedaan kunnen worden (afhankelijk van de voorkeur van de groep). Er is een kortere hike (ongeveer 5km/2uur) waarbij je de boobies tegenkomt en een kleine kolonie albatrossen (mid-juli & augustus) en hebben jullie meer tijd voor bezichtigingen. Het langere trail (circa 8km/2uur met een snellere pas) brengt jullie langs red-footed boobies en de fregat vogels die in broedseizoen hun knalrode borsten laten zien (juli-september). Na de hike hebben jullie een box lunch op het strand, waarna jullie naar Punta Salo Santo of El Faro gaan om te snorkelen tussen de kleurrijke rif vissen en met een beetje geluk ook de zeeschildpadden. Hierna terugkeer naar Puerto Lopez voor de laatste overnachting in Hotel Nantu. Met de ondergaande zon nog even nagenieten met elkaar van deze spectaculaire reis!

Tip! Heb je meer reistijd, verleng de reis dan met een nachtje hier en bezoek de volgende dag ook het vasteland van het Machalilla Nationaal Park, waar zich Playa Los Frailes bevindt, het mooiste strand van Ecuador.

Dag 20. Puerto Lopez – Guayaquil – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Guayaquil gebracht waar jullie op de internationale vlucht terug naar Nederland stappen.

Prijs op Aanvraag.

Op basis van 4 personen; exclusief vluchten 

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

 Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

  • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een standaard vierpersoonskamer met ontbijt;
   – Verblijf in Hotel Copa Sul in Rio de Janeiro is op basis van 2x tweepersoonskamer.
   – Verblijf Guarulhos Aeroporto Hotel is op basis van 2x tweepersoonskamer.
   -Verblijf Itamandi Lodge is inclusief volpension (startend met diner, exclusief drankjes), entreegelden, Engelssprekende gids, excursies uitgevoerd door de lodge en rivier transport in groepsvorm.
 • Alle vermelde transfers in Ecuador in privéservice en met Spaanssprekende chauffeur.
 • Binnenlandse vluchten in Ecuador:
  – Quito – Guayaquil.
 • Alle vermelde transfers in Brazilië in privéservice en met Portugeessprekende chauffeur, m.u.v.:
  – Shuttle service van en naar Mercure Guarulhos Aeroporto Hotel in groepsvorm. Van de luchthaven naar het hotel is deze shuttle dienst gratis. Van het hotel naar de luchthaven kost deze service BRL 7,- per persoon – ter plaatste te betalen.
 • De volgende genoemde excursies:
  – Halve dag excursie Braziliaanse kant Iguazú watervallen in privé service.
  – Volle dag excursie Argentijnse kant Iguazú watervallen in privé service.
  – Cotopaxi Nationaal Park met Engelsprekende chauffeur/gids, lokale gids & lunch box.
  – Dag tour walvisspotten bij Puerto Lopez met Engelssprekende gids & lunch box. Exclusief transfers van en naar het strand in Puerto Lopez wat het vertrekpunt is van de tour.
  – Dag tour Isla de la Plata bij Puerto Lopez met Engelssprekende gids, lunch box en snorkelmateriaal. Exclusief transfers van en naar het strand in Puerto Lopez wat het vertrekpunt is van de tour.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vluchten in Brazilië.
  Braziliaanse luchtvaartmaatschappijen hebben vanaf januari 2018 besloten om geen ruimbagage meer inclusief de ticketprijs te doen. Ruimbagage dient ter plaatse met de check-in bijgekocht te worden (richtprijs circa BRL 60,- (o.v.) per koffer tot max 23 kilo).
 • Optionele excursies.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Shuttle service van Mercure Guarulhos Aeroporto Hotel naar de luchthaven (circa BRL 7,- per persoon – ter plaatse te betalen).
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

Thumbnail
bel ons