18 dagen – Fly drive Zuid-Brazilië

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Begin van de reis is in de wereldstad Rio de Janeiro; een stad waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Daarna gaan jullie met een 4×4 jeep de weg op! Jullie gaan een prachtige route rijden door het onbekende, maar oh zo mooie en veelzijdige landschap van Zuid-Brazilië. De reis wordt afgesloten in het leuke koloniale Paraty. Deze fly-drive kan natuurlijk worden gecombineerd met een langer verblijf in Brazilië, waarbij andere mooie plekken worden aangedaan.

N.B.: Vanaf mei t/m augustus kan het in Zuid-Brazilië lokaal fris zijn.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Rio de Janeiro

Vlucht van Schiphol naar Rio de Janeiro op dag 1 van het programma; aankomst dezelfde dag. In Rio worden jullie ontvangen en naar een prachtige plek in de wijk Santa Teresa gebracht. Zonder de Corcovado te hebben beklommen om het Christusbeeld van dichtbij te zien, zou jullie bezoek aan Rio eigenlijk niet compleet zijn. Jullie hebben een halve dag tour naar dit iconisch punt in de stad inclusief. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad! Verder kunnen jullie zelf de Suikerberg bezoeken, of lekker bijkomen op het strand van Copacabana. Het is ook mogelijk om te gaan parapenten (optioneel); met een fantastisch zicht op de baai en skyline!

Dag 3 & 4. Rio de Janeiro – Porto Alegre – Gramado – Cambará do Sul

Jullie nemen op dag 3 een vroege vlucht naar Porto Alegre. Op het vliegveld staat de Land Rover voor jullie klaar. Jullie gaan vervolgens door het Braziliaanse wijngebied rijden, op weg naar Cambara do Sul. Een bezichtiging aan de prachtige waterval bij Caracol is een aanrader. Jullie gaan twee nachten slapen op een prachtige locatie, uitkijkend over een indrukwekkend landschap van kloven en natuur. Jullie verblijven dicht bij twee nationale parken met prachtige landschappen. Een bezoek aan de Fortaleza en Itaimbezinho kloven zijn een must! Er zijn hier nog veel meer mogelijkheden en een extra nachtje hier plannen is zo geregeld. Overnachting in het luxe Morada dos Canyons.
Rijafstand: ca. 270 km; 4 uur

Dag 5 & 6. Cambará do Sul – Praia do Rosa

Na het ontbijt gaan jullie op dag 5 op weg naar de kust, naar het pittoreske plaatsje Praia do Rosa, de bergen uit. De kustroute via het stadje Laguna is aan te raden. Dit is een dorpje waar je onder andere dolfijnen kunt zien die vissers helpen hun netten vol met vis te krijgen. Echt uniek om dit eens te zien. Behalve een prachtig strand is Praia do Rosa één van de beste plekken in Brazilië om bultrugwalvissen en hun kroost te zien van dichtbij. De bultrugwalvissen zitten hier metname tussen juli en oktober. Ten noorden van Praia do Rosa liggen een vijftal prachtige stranden, waarvan enkele slechts via een moeilijk begaanbaar pad te bereiken zijn. Dit zijn echt plaatjes van stranden. Twee overnachtingen bij Pousada Caminho do Rei.
Rijafstand: ca. 230 km; 4 uur

Dag 7 & 8. Praia do Rosa – Urubici

Op dag 7 verlaten jullie het mooie Praia do Rosa en vervolgen de reis weer de bergen in. Via de haarspeldbochten van de Serra do Rio do Rastro rijden jullie omhoog naar São Joaquim, en vervolgens naar Urubici. De overnachtingsplek is wederom een plaatje, met dito uitzicht. Op deze dag hebben jullie meer dan de gelegenheid om van de prachtige natuur te genieten. Een aanrader is om naar de berg Morro da Igreja te gaan. Op de top van deze 1.800 meter hoge berg is het koude record van Brazilië gevestigd. Hier is een aantal jaren geleden maar liefst -18 graden Celsius geweest. Overnachting in Pousadá Casa da Serra.
Rijafstand: ca. 230 km; 4 uur

Dag 9. Urubici – Balneário Camboriú

Jullie verlaten vandaag het prachtige Urubici en rijden wederom weer naar de kust, naar het plaatsje Balneário Camboriú. Hier bevind zich weer een heerlijk onderkomen, met dito keuken. De rit is kort te noemen met een aantal mooie vergezichten. Verblijf bij Felissimo Exclusive Hotel.
Rijafstand: ca. 230 km; 4,5 uur

Dag 10 & 11. Balneário Camboriú – PETAR Parque Estadual

Op dag 10 staat er een rit op het programma naar weer een hele andere omgeving. Dat maakt deze reis ook zo uniek. Jullie rijden naar het nationale park van Petar, bekend om zijn druipsteen grotten en azuur blauwe meertjes. Jullie kunnen je absoluut uitstekend vermaken met alle activiteiten die hier worden aangeboden (optioneel), of gewoon genieten van de prachtige omgeving. Overnachtingen bij het bijzondere Mangarito Glamping.
Rijafstand: ca. 390 km; 6/7 uur

Dag 12 & 13. PETAR – Sao Sebastiao

Jullie verlaten op dag 12 het nationale park van Petar voor weer een idyllisch plekje in de buurt van Sao Sebastiao. Verblijf bij Estalagem Camburi.
Rijafstand: ca. 420 km; 6/7 uur

Dag 14 t/m 16. Sao Sebastiao – Paraty

Jullie hebben de laatste etappe van de self-drive op dag 14. Jullie rijden langs de prachtige kustweg, de Coastal Verde genaamd, naar het koloniale Paraty; een super leuk koloniaal dorpje met veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Bij aankomst leveren jullie de Land Rover in bij het hotel. Tijdens de vrije dagen hier kunnen jullie lekker door de kiezelstenen straatjes slenteren, op het strand gaan liggen, of een bootje huren om de omliggende eilandjes met paradijselijke strandjes te bezoeken. ’s Avonds is het met de tal van barretjes en restaurants heel gezellig in het historische centrum. Verblijf in het comfortabele Pousada do Sandi.
Rijafstand: ca. 195 km; 4,5 uur

Dag 17. Paraty – Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag nemen jullie afscheid van Brazilië. Jullie worden opgehaald bij het hotel en via een transfer in ongeveer 4 uur naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier stappen jullie op de vlucht terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Land Rover, inclusief W.A. verzekering.
 • Halve dag Corcovado tour in Rio de Janeiro.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Internationaal rijbewijs voor Land Rover (verplicht).
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons