Marajo Camburupy

Steven Reilingh – De Amazone en onbekende stranden – 1e lustrumreis mei 2004 – J.C. Tanker

Locatie: Brazilië

 

Het Brazilië-gevoel zit tegenwoordig diepgeworteld. Heb net een caipiroska achter de kiezen en ben nu in staat dit gevoel te verwoorden. De reis naar het hart van de Amazone was briljant. Al mijn verwachtingen werden zonder twijfel overtroffen. Olaf heeft hier zijn steentje ruimschoots aan bijgedragen. Als je in zo’n korte tijd zoveel wilt zien en doen, moet er een hele strakke planning gemaakt zijn en de organisatie perfect. Tijdens de reis met Olaf hebben we geen moment teveel hoeven wachten, ondanks dat we toch 4 binnenlandse vluchten en veel ander transport hebben gebruikt

Vanaf dag 1 heb je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Om een goed voorbeeld te geven van onze reis vertel ik altijd de 2e dag van de reis. Op deze dag reisden we van het levendige Fortaleza naar de prachtige en uitgestorven binnenlanden van Ilha de Marajo. Met een lichte kater vertrokken wij om een uur of zeven, om om een uur of drie volledig doorweekt aan te komen bij de ranch waar we de dagen erna zouden doorbrengen.In de tussentijd zijn we drie keer geland en opgestegen, hebben we in kleine vliegtuigjes over de Amazone-monding gevlogen, hebben we in motorboten een tropische regenbui doorstaan en zijn we te paard door de wetlands van het eiland getrokken. Op de ranch werden we opgewacht met de meest briljante lunch, met buffelvlees, allerlei soorten vis (o.a. piranha) en andere specialiteiten uit de regio.

Na de lunch te paard achter de waterbuffels aan en genieten van de rust en de schoonheid van het landschap en de overvliegende fauna. ’s Avonds met een met goed gevulde buik, onder het genot van een bier of een caipirinha, uitrusten in een hangmat. De vakantie kan dan al niet meer stuk!!!