Bahia

Toen de Portugezen in 1501 voor het eerst voet aan wal zetten noemden zij deze staat Bahia de Todos os Santos. Op de hoek van de baai werd een stad ontdekt die later de hoofdstad van de staat zou worden, Sao Salvador da Bahia de Todos os Santos, of simpelweg Salvador.

De natuurlijke, historische en culturele rijkdommen in het gebied zijn voornamelijk van Afrikaanse afkomst en in Salvador beter zichtbaar dan ik elke andere stad in Brazilie. De inwoners van Bahia, de Baianos, houden van feesten en Salvador is dan ook een van de beste Carnival bestemmingen van het land.

Bahia staat bekend als de grootste staat van het noordoosten en is gezegend met de langste kustlijn van het land. Alleen al in Bahia zijn er op meer dan 1000 kilometer verschillende stranden die zo divers zijn dat ze zijn ingedeeld in vijf groepen, de ‘coconut palm coast’, ‘oil palm coast’, ‘cocoa coast’, ‘coast of discovery’ en de ‘coast of whales’.

Op een klein uurtje varen van Salvador ligt het eiland Itaparica, een bijna stedelijk paradijs met prachtige stranden. Het is de plaats van het oudste resort van Brazilie met prachtige tuinen en palmbomen.

Bahia