Hotel Ponta do Madeiro

Na een busreis van een klein uurtje vanaf het vliegveld van Natal, kom je binnen rijden op de parkeerplaats van Ponta do Madeiro. Onmiddellijk bij aankomst voel je de hartelijkheid van het personeel en de warmte van het hotel. Gastvrij en toch zakelijk wordt alles tot in de puntjes geregeld en bij aankomst in de kamer is er, een en ander afhankelijk van het tijdstip, ook aan de innerlijke mens gedacht in de vorm van een broodje of een stuk fruit.

Wij hadden het hotel al op de site gezien, maar echt is het nog leuker. Het uitzicht vanaf de klif is op de verschillende momenten van de dag (zonsopkomst, met volle zon of tegen zonsondergang) adembenemend, het hotel met de faciliteiten is zeer rustiek en de kamers zijn top.

Ponta do Madeiro beschikt daarnaast over een eigen strand met heerlijke strandstoelen, waar je tevens goed kunt lunchen. Even verderop kan je ’s morgens genieten van de dolfijnen, die heel dicht bij de kust jagen op vissen. Wij hadden het geluk dat er eentje op letterlijk 1 ½ meter van ons vandaan uit het water sprong om een vluchtende vis uit de lucht te vangen.
’s Avonds kun je heerlijk eten in het hotel, echter met een transfer vanuit het hotel is eten in het stadje Pipa (5 minuten) ook zeer aan te raden. Pipa heeft een aantal winkeltjes en kleinere restaurantjes. Ik raad u allerlei soorten vis aan, die is verser dan vers, maar pizza of spaghetti (voor de kinderen) kan ook.

Ponta do Madeiro is het perfecte startpunt voor een verdere verkenning van het grote heerlijke Brazilie.

hotel ponta do modeiro