Cristalino Lodge

De Cristalino Jungle Lodge, gelegen in het noorden van de Mato Grosso is in onze ogen één van de weinige of misschien wel de enige lodge in Brazilie waar men nog de natuur ziet zoals die er waarschijnlijk 500 jaar geleden heeft uitgezien. Nog één van de laatste echt ongerepte plekjes van de Amazone.

Het is verbazend dat men hier geen mens meer tegen komt, behalve misschien dan wat mensen van de lodge zelf. De Cristalino jungle lodge bevindt zich in primair regenwoud, bos in z´n puurste vorm, waar nog nooit in is gekapt. Er zijn vier typen kamers, dormitoria, standaard, superior en VIP. Totaal is er plaats voor maximaal zo\’n 35 gasten. Als openbare ruimtes zijn er een eetzaal en een bibliotheek.

Je kunt er b.v. ook Zwemmen en relaxen vanaf het drijvende platform in de Cristalino rivier. Ander gunstig aspect is de veel betere ligging dan de vele jungle lodges rond Manaus t.o.v. van Sao Paulo en Rio de Janeiro. Dit maakt combinaties met de regio\’s in en rond Foz de Iguazu, de Pantanal en Rio de Janeiro veel toegankelijker. Bovendien heeft deze lodge eigenlijk veel meer te bieden dan de lodges in de buurt van Manaus en dan heb ik het niet over luxe, maar over de flora en fauna. Er wonen aan de Amazone vanaf zeg maar Iquitos tot aan Belem en rond Manaus ca. 16 miljoen mensen, Caboclo\’s genaamd, geen oorspronkelijk bewoners van dit gebied, en die hebben toch minder respect voor de natuur dan de indianen, die er nauwelijks meer te vinden zijn.

Je kunt gerust zeggen dat al die Caboclo\’s in doorsnee nou niet hun eten uit de lokale supermarkt halen, als die er al zou zijn, maar natuurlijk uit de Amazone en al zijn zijrivieren, en dat zijn dagelijks een aanzienlijk aantal exemplaren, en dan praat ik niet over alleen vissen!

cristalino lodge