12 dagen – Bijzondere Salar de Uyuni & hoogvlakte reis

Deze prachtige reis brengt jullie naar de bijzondere hoogvlakte van Argentinië, Bolivia en Chili. Jullie komen in contact met fascinerende landschappen, zoals uitgestrekte zoutvlaktes, woestijnen, mysterieuze geisers, en bizarre maanlandschappen. In het noorden van Argentinië maken jullie ook kennis met de cultuur van deze hoogvlakte dorpen. De huizen zijn gemaakt van adobe en er worden vaak lokale marktjes met handwerken gehouden. Een bijzondere reis door deze ruige en afgelegen gebieden voor een overgetelijke indruk!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires waar jullie dezelfde avond nog aankomen (in geval met de KLM vlucht, anders is aankomst vroeg op de volgende ochtend. In dat geval is het aan te raden het verblijf in Buenos Aires met 1 nacht te verlengen). Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De stad, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd en is een mooie mix van cultuur, indrukwekkende architectuur, musea en groene parken en pleinen. De interessantste wijken bevinden zich in het centrum van Buenos Aires. In het hart van de stad strekt de Avenida de Mayo met vele historische gebouwen zich uit van het Congresgebouw naar de Plaza de Mayo, waar ook het presidentieel paleis La Casa Rosada staat. Jullie kunnen op eigen houtje de stad en haar verschillende wijken bezoeken, of we kunnen een city tour voor jullie regelen (optioneel). Dit kan in de vorm van een leuke fietstour, of anders per voertuig. In de avond is een tango & dinner show de perfecte manier om in Latijns-Amerikaanse sferen te komen (inclusief). Verblijf in A Hotel gelegen in de leuke wijk Recoleta.

Dag 3 t/m 8. Salta & Uyuni zoutvlakte (Bolivia)

Op dag 3 van het programma worden jullie naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, vanwaar jullie naar Salta in het noorden van Argentinië vliegen. Hier start jullie 6 daagse rondtoer in groepsverband naar de Uyuni zoutvlakte. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht.
Dag 2.: Humahuaca
Vandaag hebben jullie een dagexcursie naar het dorpje Humahuaca, gelegen in de Quebrada de Humahuaca vallei. Onderweg worden er stops gemaakt in interessante dorpjes, zoals Jujuy, Purmamarca en Tilcara. De Argentijnse cultuur komt in dit gebied sterk naar voren!
Dag 3.: Uyuni
Per openbare bus reizen jullie naar La Quiaca, de grensplaats met Bolivia. Jullie steken de grens over en stappen in Villazon aan de Boliviaanse kant op de openbare trein naar Uyuni. De volgende dag gaat het avontuur echt beginnen.
Dag 4.: Uyuni Zoutvlakte
Vertrek vandaag rond 11:00 uur naar Colchani, een klein dorpje dat op 22 km ten noorden van Uyuni ligt en gebouwd is voor de exploitatie van zout. Onderweg vollop genieten van het witte wonderland om jullie heen. Er worden in Colchani demonstraties gegeven over hoe de zoutblokken uit de grond worden gehaald. Er kunnen winkeltjes bezocht worden, het zout hotel en Isla Lomo Pescado; een eilandje te midden van al het zout met gigantische cactussen. In Chuvica wordt de nacht doorgebracht in een simpele accommodatie met gedeelde badkamers. Een box lunch en het diner is vandaag inclusief.
Dag 5.: Boliviaanse hoogvlakte
Vandaag wordt er na het ontbijt rond 09:00 uur vertrokken naar de lagunes van de Boliviaanse hoogvlakte: Hedionda en Ramadita. Hierna wordt de reis vervolgd door de woestijn van Siloli om de Stenen Boom te bezichtigen. Bij Laguna Colorada kunnen jullie de roze flamingos begroeten en ander Andes gedierte, zoals de nandú. Opnieuw brengen jullie de nacht door in een simpele accommodatie met gedeelde badkamers. Een box lunch en het diner is vandaag inclusief.
Dag 6.: Geisers, Laguna Verde
Een vroege start vandaag, om 05:00 uur vertrek om de mysterieuze geisers te zien borrelen en een bezoek te brengen aan de thermale waters. Op weg naar Laguna Verde komen jullie langs verschillende rotsformaties gevormd door jarenlange erosie. Laguna Verde staat bekend omdat het tussen 11:00 en 12:00 uur van kleur wisselt. Na een bezoek aan Laguna Blanca reizen jullie per openbare bus naar San Pedro de Atacama in Chili, waar jullie na het middaguur zullen aankomen. Overnachting in San Pedro de Atacama in Hotel La Casa de Don Thomás.

Dag 9. San Pedro de Atacama (Chili)

Vandaag hebben jullie een vrije dag in San Pedro de Atacama. Jullie kunnen ervoor kiezen om via een excursie de omgeving beter te leren kennen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld de Tatio geisers bezoeken (vroeg vertrek) met de mogelijkheid om te ontspannen in een hot spring. Of een middag tour doen naar de Valle de la Luna maanvallei. Je hebt hier een prachtig zonsondergang! Overnachting in Hotel La Casa de Don Thomás.

Dag 10. San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

Jullie worden naar de luchthaven van Calama gebracht waar jullie op de vlucht stappen naar Santiago de Chile. De Chileense hoofdstad. De stad is geweldig om doorheen te lopen, met iedere wijk zijn eigen identiteit. Santiago heeft een positieve energie en heeft van alles te bieden: van interessante musea (bijvoorbeeld het museum Chileno de Arte Precolombino) naar mooie architectuur (Palacio Cousiňo). Of ga lekker picknicken in één van de fijne parken, gelegen op de heuvelranden die de stad omringen. We kunnen optioneel een city tour aanbieden, of jullie kunnen met de hop on, hop off bus de stad bezoeken. Er is genoeg keus aan restaurantjes en café’tjes om de avond gezellig af te sluiten!

Dag 11. Santiago de Chile

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar Nederland.

Dag 12. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Alle vermelde transfers in privé service met Spaanssprekende chauffeur.
 • Genoemde excursies in groepsverband & met Engelstalige gids:
  – Tango & Dinner Show in Buenos Aires.
 • Groeptoer 6 dagen/5 nachten Salta – Salar de Uyuni – San Pedro de Atacama is inclusief:
  – Meertalige (Spaans/Engels) gids.
  – Tourleader in Uyuni.
  – 3 nachten in een hostería op een tweepersoonskamer (1x Salta, 1x Humahuaca en 1x Uyuni).
  – 2 nachten in een basis accommodatie op een slaapzaal met gedeelde badkamer.
  – 5x ontbijt, 2x box lunch en 2x diner.
  – Transfer Salta luchthaven – Salta hotel.
  – Al het benodigde transport voor het programma, inclusief openbare bustrajecten.
  – Treintickets Villazón – Uyuni (Executive klasse).
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons