7 dagen – Land van de Chachapoya

Dit Noord-Peruaans avontuur begint met het bezoeken van zeer interessante archeologische vindplaatsen van de Chachapoya cultuur. Uiteraard wordt er ook een bezoek aan het immense fort Kuelap gebracht, dat door het Amazone regenwoud wordt omringt. Daarna zet de reis zich voort naar de bergen voor een driedaagse trekking. Tajopampa is een onbekende parel in deze omgeving. Ten zuiden van Leymebamba gelegen is het omringd door relikwieën van de Chachapoya cultuur. Dicht bij de lodge waar je verblijft, bevinden zich de graftombes La Petaca en Diablo Huasi. Als echte ontdekkingsreiziger heb je hier de kans om meer dan honderdvijftig graftombes te bewonderen die zich aan de kliffen vastklampen midden in de prachtige natuur.

 

Dag 1. Chiclayo – Chachapoyas

Vanuit Chiclayo reizen jullie in ongeveer 10 uur naar de plaats Chachapoyas (2.335 meter hoogte). Onderweg komen jullie door één van de meest diverse landschappen van Zuid-Amerika, met genoeg momenten om de woestijn, bergen en rivieren te fotograferen. Overnachting in La Xalca Hotel.

Dag 2. Karajia

Na het ontbijt worden jullie naar Utcubamba gebracht, waar jullie de Luya provincie binnenrijden. Vanuit het dorp Cruz Pata maken jullie een korte wandeling (ongeveer 45 minuten) naar Karajia. De opvallende sarcofagen, geboetseerd als mensen, zijn een icoon van deze omgeving. Al voor 750 jaar kijken ze vanaf deze plek naar de zonsopgang en ongetwijfeld zijn ze de laatste rustplaats van een aantal elite leden van de Chachapoya strijders. Terug bij Cruz Pata vervolgen jullie de weg door de schitterende Utcubamba vallei naar de sfeervolle La Casa de Doňa Lola met prachtige tuin. Onderweg kom je nog vele andere graftombes tegen.

Dag 3. Kuelap & Leymebamba

Vandaag rijden jullie naar de grootste oude stenen fort in Zuid-Amerika: Kuelap. Dit immense fort is op een bergrug gelegen op zo’n 3.000 meter hoogte midden in het Amazone regenwoud. Het is gebouwd door de Warriors of the Cloud (genoemd naar de nevelwouden) in ongeveer 800 na Chr. Vanaf de top is er een prachtig uitzicht over de vallei. De bromelia’s groeien hier in de bomen tussen de ruïnes. Je hebt grote kans om hier lama’s te zien. De gids zal uitgebreid over de geschiedenis van deze indrukwekkend plek met al haar mysteries vertellen. Na het bezoek hier worden jullie naar Leymebamba (2.200 meter hoogte) gebracht voor de overnachting.

Dag 4. Trekking naar Tajopampa (6 uur)

Na het ontbijt wandelen jullie naar het kleine museum van Leymebamba waar 219 mummies tentoongesteld staan, samen met artefacten van een mausoleum, dat ontdekt werd in 1997 en dat hoog in de bergen bij een heilig meer Laguna dos Condores lag. Daarna begint de trekking naar Tajopampa (3.100 meter hoogte). Per deelnemer wordt er ook een paard meegenomen, dus mocht je daar de voorkeur aan geven, dan kan je het grootste gedeelte van de trekking te paard afleggen. Tajopampa is een prachtige boerderij dat, gezien de vele gevonden ruïnes en graftombes, van groot belang moet zijn geweest voor de Chachapoya en Inca culturen. Het avondeten wordt klaargemaakt op het open vuur en verblijf is in een zeer simpel onderkomen met buiten wc.

Dag 5. La Petaca & Diablo Huasi (7 uur)

Dicht in de buurt van Tajopampa zijn de waanzinnige klif tombes van La Petaca en Diablo Huasi. De ontelbare constructies zijn hoog op de ontoegankelijke kliffen gelegen. Ga zitten en neem de wirwar van bouwwerken en pictogrammen rustig in je op. Hoe langer je kijkt, hoe meer bouwwerken je onderscheidt. We kunnen alleen maar gissen naar hoe de inheemse bevolking hun doden in deze uitzonderlijke plek hebben kunnen begraven. Vervolgens is er genoeg tijd om de oude stad van Boveda (3.500 meter hoogte) te bezoeken; een mooie kleine Chachapoya plaats met uitzicht over Tajopampa. Overnachting weer in Tajopampa.

Dag 6. Trekking terug naar Leymebamba

Jullie keren vandaag weer lopend (of te paard) terug naar Leymebamba. De weg voert zich door een kloof dwars door het nevelwoud. Orchideeën groeien lang de kant van de weg en onderweg zie je een grote diversiteit aan vogels. Overnachting in de authentieke en sfeervolle La Casona del Leymebamba.

Dag 7. Leymebamba – Cajamarca

Vandaag worden jullie via één van de meest spectaculaire routes in Peru in ongeveer 6 uur naar Cajamarca gereden. Eerst rijden jullie omhoog naar een pas (3.600 meter hoogte) met uitzicht over de Maraňon kloof. Daarna vervolgen jullie de weg naar beneden, onderweg komen jullie door verschillende ecosystemen. Jullie kruisen de rivier, gelegen in de vallei op zo’n 850 meter, om daarna weer te stijgen naar 2.400 meter aan de andere kant van de kloof. Bij de authentieke veemarkt van Celedin wordt een korte stop gemaakt. De volgende drie uur rijden jullie door glooiend heuvellandschap en landbouwgronden. Aangekomen in de oude Inca stad Cajamarca (2.750 meter hoogte) overnachten jullie in Hostal Portal de Marques.

Tip van Josje! Deze reis is prima te uit te breiden met andere bestemmingen in Noord-Peru of te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Machu Picchu en de heilige vallei.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten
N.B.: het is ook mogelijk om dit programma te beginnen in Jean.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf in Tajopampa is in een zeer simpel onderkomen met matrassen & slaapzakken en een buiten wc.
 • Lunch inclusief op dag 1 t/m 7.
 • Diner inclusief op dag 2 t/m 6.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde activiteiten/excursies in privé.
 • Paarden en ondersteunend personeel.
 • Engelssprekende gids.
 • Entreegelden voor Karajia, Kuelap & Leymebamba museum.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • 4 Daagse Choquequirao Trekking, exclusief:
  – Eerste dag het ontbijt en laatste dag het avondeten.
  – Slaapzakken (kunnen gehuurd worden).
  – Wandelstokken.
  – Tips voor gids, kok en paardenman.
  – Extra dranken.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons