23 dagen –  Peru Rondreis Machu Picchu &  Het Onbekende Noorden

Met deze unieke rondreis bezoeken jullie het mystieke zuiden van Peru met de beroemde Machu Picchu en het authentieke en nog onbekende noorden.
Peru biedt een grote variëteit aan landschappen. De natuur bestaat uit het machtige Andes gebergte, woestijnen en tropische jungle. Enorme rivieren en diepe canyons snijden het landschap. Door de variatie in landschappen is er een enorme hoeveelheid aan flora en fauna. Op deze individuele rondreis maken jullie kennis met het veelzijdige Peru: een land van grote contrasten. In het zuiden bezoeken jullie hoogtepunten zoals Cusco, de Heilige Vallei en Machu Picchu. Jullie verblijven in prachtige natuur en wandelen een deel van de Inca Trail. Het tweede gedeelte van de reis speelt zich af in het nog onbekende noorden van Peru. Hier komen nog maar weinig toeristen, terwijl er naast fantastische natuur ook veel cultuurschatten te vinden zijn. De keuken van Peru is hoogstaand. De gerechten zijn een mix van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse kookkunst. Welkom in het betoverende land van de Inca’s en de Chachapoyas!

Dag 1. Amsterdam – Lima.

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Lima (circa 154 meter), waar jullie dezelfde avond aan zullen komen. Jullie worden verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht. Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de hoge ligging en de koude golf stroom.

Dag 2. Lima

Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de ligging en de koude golf stroom. Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een citytour. Jullie bezoeken de stad met een Engelstalige gids het prachtig koloniale centrum van Lima, de Plaza de Armas en Plaza San Martin, de kathedraal, de San Franciscokerk met de bijbehorende catacomben en het presidentiële paleis (in groepsvorm). Daarna kan je zelfstandig het Larco museum bezoeken, het meest complete museum van Peru. Een aanrader! Hier heb je een goed beeld over wat je deze reis gaat bezoeken! Lima heeft een veelvoud aan musea en interessante bezienswaardigheden. Je kunt hier ook culinair genieten van de heerlijke gastronomie.

Dag 3 & 4. Lima – Heilige vallei – Ollantaytambo

Jullie vliegen naar Cuzco en worden van de luchthaven naar de Heilige Vallei gebracht. Afhankelijk van de vluchttijden,  kunnen jullie vandaag Maras en Moray bezoeken (optioneel). Het centrum van de Inca cultuur. Door de geografische ligging en het aangenaam klimaat een perfecte locatie voor de Inca’s om hier te wonen en om gewassen te verbouwen. Jullie hebben hier 2 dagen om de prachtige vallei met bijzondere flora en fauna te verkennen en een aantal archeologische vindplaatsen te bezoeken.

Op dag 4 van het programma bezoeken jullie Pisaq (circa 2.972 meter) gelegen in de Heilige Vallei nabij de Vilcabamba bergen, waar jullie de interessante Inca ruïnes gaan bezoeken, zoals aquaducten, terrassen, water kanalen. Indien er markt is bezoeken jullie die ook even. Mensen uit de hele regio komen hier naar de markt om hun koopwaar aan te bieden, of juist in te slaan. Onderweg komen jullie ook langs weverij boerderijen met alpacas, waar jullie even kunnen stoppen. Dan brengen jullie een bezoek aan Ollantaytambo waar jullie ook overnachten. Jullie chauffeur is ook de gids.

Dag 5. Inca Trail wandeling van 1 dag – Aguas Calientes

Overtollige bagage laten jullie achter bij de receptie, omdat er in de treinen maar beperkte bagage meegenomen kan worden en jullie een dag gaan wandelen. Na het ontbijt worden jullie naar het treinstation gebracht, waar jullie op de trein stappen richting Aguas Calientes. Onderweg heerlijk genieten van de mooie natuur en uitzichten. Je krijgt inzicht van de lokale bevolking die langs het spoor en bij de stations hun dagelijkse handelingen verrichten. Bij het 104km punt stappen jullie uit en worden jullie verwelkomd door de gids. Jullie lopen vanaf hier een prachtig gedeelte van de tweedaagse Inca trail naar Aguas Calientes waar jullie overnachten in een sfeervol hotel.

Dag 6. Machu Picchu – Cusco

In de ochtend rustig aan. Op tijd nemen jullie de bus naar boven naar de entree van de belangrijke Inca Citadel van Machu Picchu (circa 2.430 meter). The “Lost City of the Incas.”

Dat midden in de jungle ligt. Onze meertalige gids neemt jullie mee voor een 2 uur durende tour door deze ruïnes (in kleine groep). Nadien hebben jullie nog tijd om Machu Picchu zelf verder te ontdekken (bezoek tijdens de middag shift van 12 – 18 uur). Machu Picchu is de meest bekende onder de Inca ruïnes. Hij is wereldwijd bekend. Men veronderstelt dat hij gebouwd is rond de helft van de 15de eeuw en werd ontdekt door de Amerikaanse Historicus Hiram Bingham in 1911. In de gegidste tour bezoeken jullie het hoofdplein, de Koninklijke vertrekken, de tempel met de 3 vensters, de ronde torens, de heilige zonnetempel, de condor en de offer plaatsen. Na de gegidste tour kunnen jullie nog naar Inti Punku, de “Zonnepoort” wandelen om er de bekende foto te nemen. Na de vrije tijd wandelen jullie in 45 minuten naar beneden naar Aguas Calientes of nemen jullie de inbegrepen bus. In Aguas Calientes nemen jullie de trein naar Ollantaytambo om jullie bagage op te halen. Jullie worden met een transfer naar Cuzco gebracht

Dag 7. Cusco

Cuzco is een prachtige stad; de zeer goed bewaarde koloniale architectuur getuigd van een rijke historie. Er komt hier nog veel inheemse Quechua cultuur tegen. Jullie hebben een vrije dag in Cuzco om even bij te komen van alle indrukken en te genieten van deze mooie stad. Lekker rondstruinen door de kiezelstenen straten. Een zeer bijzondere plek om te eten is in het MAP Café restaurant, gelegen te midden van de koloniale patio van het museum van precolumbiaanse kunst (exclusief). Jullie overnachten in Cusco in een hotel nabij het historisch centrum.

Dag 8. Cuzco – Trujillo – Huanchaco

Jullie worden naar de luchthaven van Cuzco gebracht waar jullie op de vlucht stappen naar Trujillo (met overstap). Bij aankomst worden jullie hartelijk verwelkomd door jullie gids die jullie de aankomende dagen gaat begeleiden. Jullie worden naar het hotel in het nabijgelegen strandplaatsje Huanchaco gebracht, waar de gids de details voor het avontuur in Noord-Peru met jullie zal bespreken! Jullie overnachten hier in het fijne Hotel

Dag 9. Zon & Maan Tempel & Chan Chan

Vandaag staat er een excursie naar het Huaca del Sol y de la Luna complex (de zon en maan tempels). Over de afgelopen 20 jaar is er laag na laag van fantastische gekleurde modder reliëf designs ontdekt, gebouwd door de Moche bevolking 1500 jaar geleden. Jullie bezoeken het interessante museum waar artefacten liggen die zijn opgediept uit de tempels.

In de middag bezoeken jullie de adobe stad van Chan Chan, de hoofdstad van het Chimú rijk. Het complex is erg uitgestrekt en is de grootste adobe stad in de wereld. Jullie bezoeken de overblijfselen van het ceremonieel paleis, uitgestrekt over vele hectare.

Dag 10. Huanchaco – Cajamarca

Vandaag staat er een mooie rit op het programma naar Cajamarca (circa 2.750 meter). Langzaam klimmend door mooie natuur, naar het mooie stadje met zijn koloniale gebouwen. Jullie komen langs irrigatiekanalen die bijna 2.000 jaar oud zijn en Kuntur Wasi, een kleine archeologische site waar objecten zijn gevonden van 1000 voor Christus. Onderweg komen jullie vast vicuñas tegen. Cajamarca wordt wel eens het “Cuzco van het noorden” genoemd. Een leuk koloniaal dorpje in de Andes. Hier zie je de inheems bevolking nog in kledendracht lopen. Overnachting in het centrum.

Dag 11. Cajamarca

Na het ontbijt bezoeken jullie het Cumbe Mayo aquaduct, op ongeveer 1 uur rijden van Cajamarca. Het aquaduct is rond het jaar 1500 gebouwd en is een hoogstaand stukje techniek. Op de weg terug naar Cajamarca maken jullie een stop bij de Santa Apolonia heuvel vanwaar jullie een prachtig zicht hebben over Cajamarca. Na de lunch bezoeken jullie nog een aantal historische plekken in Cajamarca zelf.

Dag 12. Cajamarca – Leymebamba

Jullie zetten vandaag de reis verder door het prachtige landschap van Noord-Peru. Het is een lange dag (zo 9/10 uur onderweg), maar er is veel te zien onderweg. Na twee uur rijden komen jullie aan in Celendin, een dorpje dat beroemd is voor hun strooien hoeden. Op zondag is hier een authentieke en zeer lokale veemarkt, die jullie gaan bezoeken. Daarna komen jullie aan bij de rand van de Maraňon canyon, welke jullie gaan doorkruisen via de meest spectaculaire weg van Peru. De weg daalt 2.400 meter af de kloof in en aan de andere kant gaat de weg weer 2.800 meter omhoog. Tijdens de kruising kom je door verschillende ecosystemen.

Bij aankomst in Leymebamba (circa 1.800 meter) worden jullie naar het hotel gebracht. Jullie verblijven hier in Kentitambo welke over prachtige tuinen beschikt om kolibries aan te trekken (18 verschillende soorten zijn er tot nu toe gespot).

Dag 13. Leymebamba

Vandaag een ontspannen dag. Na het ontbijt bezoeken jullie de kolibri tuinen van het hotel, om daarna de weg over te steken om daar het kleine museum te bezoeken, waar 219 mummies te vinden zijn die vanuit klif tombes komen. De staat van de mummies is opmerkelijk goed, gezien de locatie van de tombes waarin ze lagen en het feit dat ze minstens 500 jaar oud zijn. Naast de mummies bevat het museum ook vele andere dingen opgegraven vanuit de tombes, zoals ceramiek, textiel en houten artefacten. Hierna volgen jullie de Utcubamba rivier voor ongeveer 45 minuten om bij jullie kleinschalige en rustieke accommodatie aan te komen met prachtige tuinen.

Dag 14. Kuelap & Chachapoyas

Vandaag rijden jullie in 15 minuten naar het dorp Tingo, waar jullie op de kabelbaan stappen naar Kuelap. De rit over de vallei duurt ongeveer 20 minuten en daarna is het 1 kilometer lopen naar de grootste oude stenen structuur in Zuid-Amerika. De vooraanstaande hoge muren, tempels en honderden huizen zijn omgeven door het nevelwoud (circa 3.030 meter); een fascinerend zicht. Er groeien hier overigens verschillende bromelia soorten in de bomen op het complex. Vanaf de top hebben jullie een fantastisch uitzicht over de groene heuvels en dalen. Samen met de gids verkennen jullie dit waanzinnige archeologische complex. Het is nog nauwelijks bezocht. Daarna per kabelbaan weer terug naar Tingo vanwaar jullie naar Chachapoyas (circa 2.335 meter) worden gebracht (circa 1 uur) voor de overnachting.

Dag 15. Huancas & Karaji

In de ochtend na het ontbijt worden jullie naar het dorp van Huancas gebracht. Deze omgeving staat bekend om het pottenbakken. Vlakbij het dorp is er een uitzichtpunt waarbij je 1.000 meter de diepte inkijkt bij de Sonche canyon. Terug in Chachapoyas bezoeken jullie de lokale markt en daarna worden jullie naar het dorpje van Cruz Pata gebracht. Hier maken jullie een korte wandeling (1 kilometer) naar Karajia. Hier staan prachtige sarcofagen die wel 750 jaar oud zijn en waarschijnlijk de laatste rustplaats waren voor de elite van de Chachapoya krijgers.

Dag 16 & 17 . Royal Tombs & Tucume

Op deze reisdag van ongeveer 8/9 uur rijden jullie weer terug richting de kust. Jullie volgen de Utcubamba vallei naar Bagua Grande. Onderweg komen jullie langs een zeer afwisselend landschap van canyon, bos, watervallen en rijstvelden. Jullie volgen de weg langs de Maraňon rivier door een droge en hete vallei. Afdalend aan de Pacific kant komen jullie nog door een woestijngebied en een uur later komen jullie aan bij het prachtige hotel Los Horconas dat vlakbij de Royal Tumbs ligt in Lambayeque. Dag 17 van het programma bezoeken jullie de  Royal Tombs museum. Hier zijn vele exclusieve objecten te vinden van goud, zilver en, koper en schelpen, welke gebruikt werden door de heersers van de Moche cultuur. Na de lunch bezoeken jullie Tucume; een adobe stad met 26 piramides gebouwd bij de Sican/Lambayeque cultuur.

Dag 18. Lambayeque – Mancora

Na het ontbijt vervolgen jullie je weg naar het noorden, over de oude Panamerica highway. Het landschap verandert dramatisch van woestijn tot bos tot bewoonbare gebieden en na een korte stop in Piura, reizen jullie verder tot aan Sullana. Hier nemen jullie een detour om bij La Huaca aan te komen, waar jullie het Elba Aranda de Sarango museum bezoeken. Het museum heeft een uitgebreide collectie van precolumbiaanse, koloniale en republikeinse kunstvoorwerpen, naast een interessante collectie van fossielen van prehistorische dieren, sommige meer dan 2 miljoen oud. (optioneel – het is geen probleem om deze stop onderweg over te slaan). Na dit bezoek worden jullie naar Mancora gebracht, het meest populaire surf en strandgebied in Peru. Hier nemen jullie afscheid van jullie gids. De totale duur in de auto is vandaag iets circa 8 uur. Overnachting in Mancora Beach Bungalows.

Dag 19 & 20. Mancora

Jullie hebben vrije dagen hier in Mancora. Lekker bijkomen van alle indrukken van de prachtige reis op het strand of bij het zwembad. Eventueel kunnen jullie een boot tour doen naar El Nuro; een vissersdorpje waar de vissersmannen en de groene schildpadden al lang in harmonie met elkaar leven. Hier heb je dan de mogelijkheid om met de schildpadden te zwemmen (optioneel). Een absolute aanrader is om hier in boutique hotel Kichic te verblijven.

Tip! In Noord Peru wordt aan de hele kust de heerlijkste visgerechten en cerviches geserveerd. De streekgerechten van het oud Spaanse stadje Piura (niet ver van Mancora) zijn zo bekend, dat er in Lima specialiteiten restaurants zijn die ze op het menu hebben staan.

Dag 21. Mancora – Lima

Vandaag worden jullie vanuit Mancora naar de luchthaven van Tumbes gebracht (circa 2 uur rijden), waar jullie op de vlucht stappen naar Lima. Bij aankomst worden jullie naar het hotel gebracht. Nog even genieten in de Boheemse wijk Barranco waar jullie verblijven in het fijne Second Home Peru B&B. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht over de oceaan. Jullie kunnen in deze wijk lekker Creools eten bij restaurant Isolina (exclusief).

Dag 22. Lima – Amsterdam

Jullie worden naar de luchthaven van Lima gebracht, waar jullie op de internationale vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 23. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op aanvraag!

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Lunch op dag 15 t/m 17 inbegrepen.
 • Diner op dag 12, 13, inbegrepen.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 • Genoemde activiteiten/excursies in kleine groepen & lokale Engelstalige gids (exclusief entreegelden):
  – Halve dag bezoek aan natuurreservaat buiten Lima.
  – Halve dag stadstour Lima.
  – Inca Trail 1 dag
  – Bezoek aan Machu Picchu (middag shift van 12-18 uur) 2 uur met gids.
 • Genoemde activiteiten/excursies in privé & lokale Engelstalige gids (exclusief entreegelden):
  – Bezoek Pisaq & Ollantaytambo in de Heilige vallei (chauffeur dient ook als gids).
 • Genoemde activiteiten/excursies in Noord-Peru in privé (inclusief entreegelden):
  – Bezoek Huaca de la Luna/Sol & Chan Chan.
  – Bezoek Cumbe Mayo & city tour Cajamarca.
  – Bezoek Leymebamba museum & Kentitambo kolibri’s.
  – Bezoek Kuelap.
  – Bezoek Huancas & Karajia.
  – Bezoek Royal Tombs museum & Tucume.
  – Bezoek La Huaca & Elba Aranda de Sarango museum.
 • Engelssprekende vaste gids van dag 8 t/m ochtend van dag 17 voor het Noord-Peru programma.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfer naar treinstation in Ollantaytambo.
 • Transfer van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 30,- per boeking (voor reissommen tussen € 10.000,- en € 20.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

 

Nota Bene:

 • Prijzen op basis van beschikbaarheid van de locaties bij boeking. Door het specifieke karakter van onze reizen gebruiken wij meest kleine en sfeervolle hotels. Het risico hierbij is dat deze sneller “compleet” geboekt zijn waardoor wij uit moeten wijken naar een andere locatie dan in de offerte gegeven. Wij bieden alleen een alternatief aan voor dezelfde prijs als de alternatieve locatie vergelijkbaar is in stijl en diensten.
 • Er wordt per boeking € 25,- aan administratiekosten in rekening gebracht.
 • De reiziger is zelf verantwoordelijk voor de vereiste reisdocumenten (eventuele visa alsmede inentings- en vaccinatiebewijzen) en geldig paspoort. Bij vluchten via de VS dient de reiziger over een ESTA te beschikken. Meer informatie hierover via: http://visumdienst.com/.
 • Een goede reisverzekering is verplicht, zodat je in geval van nood goede assistentie hebt. Bovendien kunnen de kosten flink oplopen. Het is aan te raden om ook een goed dekkende annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval dat de reis voor vertrek geannuleerd dient te worden.
 • Tarieven voor de vluchten op basis van beschikbaarheid.
 • Bij inkoop in lokale valuta kan de uiteindelijke prijs afwijken in verband met koerswijzigingen. Ten tijde van de offerte/factuur hanteren wij de dan geldende dagkoers. Bij sterke koerswijzigingen vindt er 8 weken voor vertrek een herberekening plaats op basis van de dan geldende koers (hierdoor kan de reissom hoger of lager uitvallen). Bij onmiddellijke betaling van de volledige reissom kunnen er geen prijswijzigingen meer worden doorgevoerd.
 • In geval van vertragingen of omleidingen van vluchten kan het voorkomen dat er bij de aansluitende transfer additionele kosten doorberekend moeten worden.
 • Bij het annuleren van een overeenkomst door één of meer reizigers die gezamenlijk een reis hebben geboekt, geldt dat voor de overblijvende reizigers de reissom opnieuw bepaald wordt. Dit kan een meerprijs tot gevolg hebben.
 • Indien er sprake is van annuleringen in de Kerst- Nieuwjaars- en Carnaval periode kan het zijn dat er hogere annuleringskosten in rekening gebracht worden in vergelijking met de bedragen die in artikel 6 van de voorwaarden vermeld staan.
 • Voor de meeste lijndienst luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen waarbij de binnenlandse vluchten worden geboekt, geldt dat zij hun eigen regels voor annulering hanteren. Afhankelijk van het gebruikte tarief kan dit variëren van een bedrag van €100 tot het volledige tarief. Deze kosten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Voor sommige accommodatieverschaffers en plaatselijke agenten geldt een afwijkend tarief. Voor de overige (annulerings-) regels wordt verwezen naar onze voorwaarden op onze website.
 • Onze in reisbeschrijvingen genoemde routes zijn altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en lokale omstandigheden kunnen afwijkingen van deze routes noodzakelijk maken. Veiligheid van de reiziger staat altijd voorop, daarom kan een beslissing met betrekking tot reisroute of reisprogramma nooit aangevochten worden. Eventuele extra kosten die in dit soort situaties ontstaan komen ten laste van de klant. Olaf Reizen kan hier, om redenen van redelijkheid en billijkheid van afwijken. Ter beoordeling van Olaf Reizen.
 • Alle handelingen en communicatie vallen onder de algemene voorwaarden van T&O Travel / Olaf Reizen zoals geregistreerd bij de Kvk en volgens de GGTO bepalingen. De voorwaarden staan ook vermeld op de website: https://www.olafreizen.nl/nl/voorwaarden.
 • T&O Travel/ Olaf Reizen (v.k.: 32101742) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
  – (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  – de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.” Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 2,50 per boeking (tot maximaal 9 personen) aan het Calamiteitenfonds betaald. Meer informatie: www.calamiteitenfonds.nl/garantieregeling.
 • Met Olaf Reizen ga je gegarandeerd op reis. Olaf Reizen is aangesloten bij de Stichting GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen zou komen. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van €15,- per boeking (per € 10.000,-) aan het Garantiefonds betaald. Lees meer over deze garantieregeling op de website:www.stichting-ggto.nl

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons