23 dagen – Machu Picchu & Onbekend Noord-Peru

Deze unieke rondreis door Peru begint met een bezoek aan Lima, om vervolgens door te reizen naar de oude Inca hoofdstad Cuzco. Vanuit deze plaats start de bijzondere Salkantay trekking, met verblijf onder de sterrenhemel in de Andes. De trekking eindigt met een bezoek aan de prachtige en beroemde Inca stad Machu Picchu. Dan vliegen jullie naar het nog onbekende noorden van Peru waar jullie een hele bijzondere reis wacht. Jullie komen in aanraking met de verschillende culturen en overblijfselen van bevolkingsgroepen van nog vóór de Inca tijd. Andere toeristen kom je hier amper tegen. Jullie rijden door het immense Andesgebergte en bezoeken koloniale en authentieke dorpjes, waar jullie kennismaken met de hedendaagse inheemse en kleurrijke bevolking. Hier bezoeken jullie sarcofagen, en verblijven jullie in spectaculaire natuurlijke omgevingen. Jullie sluiten af aan de kust waar jullie nog een fietstocht gaan maken door een fantastisch droogbos gebied. Een zeer bijzondere rondreis voor avonturiers die graag van de gebaande paden gaan!

Dag 1. Amsterdam – Lima

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Lima, waar jullie ofwel dezelfde avond ofwel de volgende ochtend aan zal komen.

Dag 2. Lima

Aankomst in Lima in de ochtend. Jullie worden verwelkomd en naar het hotel gebracht. Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de hoge ligging en de koude golf stroom. Jullie hebben de rest van de dag om de stad te bezichtigen. Jullie kunnen naar de Malacon board walk gaan en het Parque del Almor bezoeken. Heel interessant is Museo Rafael Larco Herreira met veel goed bewaarde kunstschatten uit de Incatijd. Daarnaast bevindt zich een heerlijk lunchrestaurant met uitzicht op een mooie tuin. In de avond is het erg gezellig in de wijk Barranco. Als er meer tijd in Lima gewenst is, dan verlengen we het verblijf hier. Overnachting in een hotel in de wijk Miraflores.

Dag 3 & 4. Lima – Cuzco

Op dag 3 worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht naar Cuzco. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Verblijf hier is ter vrije invulling.

Cuzco is de oude hoofdstad van de Inca’s en ligt op 3.330 meter. Er is erg veel te zien, zo vind je hier prachtige Inca- en koloniale bouwkunst. Cuzco is een stad waar heden en verleden op een interessante wijze bij elkaar komen. De Inca’s noemde deze stad wel de navel van de wereld. Zeker aan te raden is een bezoek aan de Tempel van de Zon (Qoricancha), de Iglesia el Triunfo, La Compania de Jesus, het Monasterip de Santa Catelina en het Inca museum. Diverse Inca-ruïnes net buiten Cuzco zijn ook te bezoeken, zoals Quenqo, Pukapukara, Tambomachay en Saqsaxayhuaman. Deze laatste is het grootst en misschien wel het meest spectaculair. Het uitzicht vanuit hier over Cuzco is schitterend! In de buurt van Plaza Armas vind je verschillende restaurantjes. Een streekgerecht is forel. En je kunt hier ook de cocathee proberen. In de avond op dag 4 krijgen jullie in het hotel een briefing over de Salkantay trekking.

Dag 5. Salkantay Trekking (in groep)

Hoogte: 2050 – 4600 meter
Hoog seizoen: April – November
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: gematigd.

Deze trektocht vereist lopen voor langere tijd op een verscheidenheid van het terrein. Dit kan klimmen zijn of vele treden. Deze tocht kan ook hoogtes bereiken van 4.500 tot 4.800 meter. Het is zeer belangrijk in goede fysieke conditie te zijn, en voldoende geacclimatiseerd te zijn. Trekking ervaring wordt aanbevolen.

Eerste dag: Mollepata – Salkantaypampa – 5 tot 7 uur wandelen
Het is het beste om voor vertrek reeds te ontbijten in het hotel in Cuzco, of jezelf van een snack te voorzien voor onderweg. Vroeg in de ochtend (05:00 uur) vertrekken we per bus vanaf het hotel in Cuzco naar Mollepata (circa 2 ½ uur in de bus). Dit is de traditionele startplaats van de trektocht. Indien je last minute nog dingen nodig hebt voor onderweg, kan je hier nog inkopen doen. We rijden langs de kleine dorpjes Izcuchaca en Limatambo alvorens in Mollepata aan te komen waar jullie eventueel nog kunnen ontbijten (exclusief). Hier blijven we 30 minuten. Dan rijden we in een half uur verder tot Marqoqasa (3.350 meter) of Sallypata.
Hier zullen we al het materiaal op muilezels laden en starten we aan de eerste wandeldag. (Indien de groep uit 2 personen bestaat, gaat het vervoer tot eerste kampeerplaats en zijn er ezels aanwezig vanaf dag 2). Onderweg naar Soraypampa zien jullie de prachtig besneeuwde bergtoppen. In de 14 km, klimmen we 6 km en is het daarna vlak en afdalend. We komen rond 16:00 uur in Soraypampa aan. Hier kunnen jullie de Soray lagune bezoeken, of direct nog een uur verder wandelen tot de eerste kampeerplaats “Salkantaypampa”, waar jullie de heerlijk avondmaaltijd nuttigen en overnachten. Overnachting in tenten onder de sterrenhemel.

Dag 6. Salkantay Trekking (in groep)

Tweede dag: Salkantaypampa – Chaullay – 9 uur wandelen
Een vroeg begin met een ontbijt rond 05:30 uur. We vervolgen ons avontuur rond 6:00 uur. Een lange dag. Jullie genieten van de prachtige veranderingen van natuur en landschap. We klimmen 2 a 3 uur tot Cocha/Pampa. We naderen zeer dicht bij de Salkantay berg en gletsjer. Nadien hebben we een fikse klim van 2 a 3 uur tot de Salkantay pas van 4.600 meter. Hier hebben we een prachtig zicht over de gletsjers en de Salkantay bergketen. Dit is het hoogste punt van deze trektocht. Nadien dalen we in een kleine 3 uur af tot Huayracmachay (3.854 meter), waar we een late lunch nuttigen. Dan door de hoge jungle, ‘wenkbrauw van de jungle’ genaamd, en verder door tot aan Chaullay, waar we de tweede kampeerplaats hebben. Onze verdiende rust na een prachtige wandeldag. Langs de kampeerplaats zijn er riviertjes en heb je een prachtig zicht over de Salkantay bergketen. Overnachting in tenten onder de sterrenhemel.

Dag 7. Salkantay Trekking (in groep)

Derde dag: Chaullay – PlayaSahuayaco – Hydro Electrico – Aqua Calientes – 7 uur wandelen
Na ons ontbijt om 7:00 uur, zetten we onze trek verder. Onderweg zie je verschillende bomen en orchideeën. We dalen verder af voor 4 1/2 uur en genieten van het heel gevarieerde landschap. We wandelen door tropische dorpjes en nevelwoud. Dit tot we aankomen bij het hoge jungle dorp “La Playa Sahuayaco” (2.010 meter) waar we lunchen. Hier kan je ook een frisse pint of frisdrank kopen. Er heerst hier een warm en vochtig klimaat. Na de lunch nemen we transport voor 1 1/2 uur tot Hydro Electrico: Machu Picchu’s elektriciteitscentrale. Vanaf Hydro Electrico kan je (optioneel) de trein rond 16:30 uur van ongeveer 1 uur nemen.

Of anders wandel je via een wandelweg langs het spoor voor 2 1/2 uur tot Aguas Calientes. Dit dorpje ligt aan de voet van Machu Picchu. Hier verblijven jullie in een hostel met privé badkamer, en nuttigen jullie de avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 8. Machu Picchu

Vierde dag: Machu Picchu – Cuzco
Na een vroeg ontbijt rond 5:00 uur nemen we één van de eerste bussen (rond 5:45 uur) naar de historische ruïnes van Machu Picchu. Hier hebben we een begeleid bezoek van ongeveer 2 uur. Nadien heb je nog vrije tijd, om bijvoorbeeld Wayna Picchu te beklimmen (er is hiervoor een beperking van 400 man per dag). De permit hiervoor is inbegrepen in je groepstoer (indien er bij boeking nog beschikbaarheid is). Je kan ook naar de zonnepoort wandelen waar de mensen van de Inca trail aankomen en een eerste blik op Machu Picchu werpen. In de namiddag nemen we de bus terug naar Aguas Calientes, of wandel je in anderhalf uur naar beneden. In Aguas Calientes stappen we op de expeditie trein naar Poroy of Ollantaytambo. Vanaf het station staat er dan een transfer te wachten, die je laat in de avond, naar het hotel in Cuzco brengt.

Treintickets hangen af van welke treinen beschikbaar zijn. Wayna Picchu permits zijn beperkt en kunnen we enkel aankopen als er op moment van boeking nog permits beschikbaar zijn.

Dag 9. Cuzco – Huanchaco

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor de vlucht terug naar Lima. Hier stappen jullie over op de vlucht naar Trujillo. Bij aankomst worden jullie hartelijk verwelkomd door jullie gids die jullie de aankomende dagen gaat begeleiden. Jullie worden naar het hotel in het nabijgelegen Huanchaco gebracht, waar de gids de details voor het avontuur in Noord-Peru met jullie zal bespreken!

Dag 10. Huanchaco

Vandaag gaan jullie de Temple of the Sun & Moon bezichtigen. Die ligt ongeveer 5 km ten zuiden van Trujillo in het Moche district. De piramide van 43 meter hoog is in drie dagen tijd met 250.000 arbeiders gebouwd. De tempel werd zowel voor ceremoniën, als voor de bestuurlijke macht gebruikt. Overnachting weer in Huanchaco.

Dag 11. Cajamarca

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Cajamarca. Onderweg maken jullie een stop bij Huaca El Brujo, een indrukwekkend archeologisch complex uit de Moche tijd. Dit complex is gebouwd van het jaar 1 t/m 600 na C. en ligt ten noorden van Trujillo. Er worden daarnaast een aantal stops gemaakt op mooie plekjes en om te lunchen (exclusief). Overnachting in Cajamarca.

Dag 12. Cajamarca

Cajamarca is een leuk koloniaal plaatsje met herinneringen aan de overgave van de Inca’s aan de Spanjaarden. De lokale bevolking loopt hier in authentieke en kleurrijke kleding. De temperatuur ligt meestal aangenaam rond de 22 graden. Jullie kunnen relaxen in de thermale baden van de stad, of een bezoek brengen aan de porcon boerderij (optioneel). Samen met de gids gaan jullie naar Cumbe Mayo; één van de oudste archeologische complexen gelegen in een prachtige omgeving. Overnachting in Cajamarca.

Dag 13. Leymebamba

Na het ontbijt rijden jullie over een spectaculair mooie weg naar Leymebamba. Jullie passeren een bergpas van 3.600 meter. Het kan hier behoorlijk fris zijn. Jullie dalen af naar een rivier en klimmen daarna weer omhoog. Jullie passeren verschillende ecosytemen. Laagjes kleding en een dagrugzak kan handig zijn vandaag. Jullie passeren een mooie canyon en het plaatsje Celendin, dat bekend staat om het maken van de strohoedjes. Wellicht kunnen jullie de veemarkt op zondag bezoeken. Jullie ovenachten in de prachtige B&B hummingbird Kenititambo, waar jullie ook dineren (inclusief).

Dag 14. Milpuj

Na een bezoek aan het interessante mummiemuseum en het eeuwenoude graven complex Revash, rijden jullie vandaag via een prachtige route naar Milpuj. Hier overnachten jullie in een simple lodge die zich tussen de bossen van de Utcubamba valley bevindt. Er staan hier een paar zeldzame boomsoorten.

Dag 15. Kuelap

Vandaag bezoeken jullie de bijzondere archeologische site Kuelap. Om de mooiste foto’s te kunnen maken, moeten jullie vroeg op. De kabelbaan is pas in gebruik genomen, dus als het goed is kunnen jullie in een skilift door een mooi dal Kuelap bereiken. De stadsmuren van de ruïnes bevinden zich in de nevelwouden op zo’n 3.000 meter hoogte. Jullie krijgen uitgebreid uitleg van jullie gids. Er is tijd genoeg om zelf rond te lopen.

Dag 16. Chachapoyas

Voordat jullie met een korte rit naar Chachapoyas worden gebracht, kunnen jullie eventueel gaan raften in de mooie Utcubamba Rivier (optioneel). In Chachapoyas overnachten jullie in het centrum van het gezellige stadje in een eenvoudige herberg.

Dag 17. Gocta

In de ochtend bezoeken jullie de Karajía Sarcofagen van de pre-inca cultuur die in de rotsen staan opgesteld. De sarcofagen zijn wel 2 ½ meter hoog. Daarna gaan jullie naar de Quiocta grotten met stalagmieten in bizarre vormen. Een prachtige combinatie van archeologische vondsten, natuur en avontuur. Dan volgt nog een spectaculaire rit naar Cocachimba, waar jullie overnachten in de Gocta Andes Lodge met zwembad en uitzicht op de waterval. Jullie zullen vandaag weer laagjes kleding nodig hebben.

Dag 18. Gocta

Vandaag gaan jullie vanuit het hotel te paard of wandelend naar de Gocta. Zwemkleding mee!
De waterval is pas recent ontdekt en wordt beschouwd als één van de hoogste ter wereld. De wandeling begint door de suikerriet velden en vervolgens lopen jullie door de bossen. Kijk goed om je heen, want het is het gebied van de geelstaart aapjes en er vliegen vele tropische vogels en kolibries. Als jullie onder aan de waterval zijn aangekomen, kunnen jullie een duik nemen in het koude bergwater. De hele tocht duurt zo’n 5 uur. Als jullie op tijd vertrekken, kunnen jullie in de middag nog genieten van het zwembad bij de lodge.

Dag 19. Salas

Na nog een blik op de waterval, vertrekken jullie richting de kust. De weg kronkelt omlaag de Andes in. Jullie passeren de enorme Manon Rivier, die uitmondt in het Amazone gebied. Onderweg worden er stops gemaakt om van de uitzichten te genieten. Jullie rijden door rijstvelden en passeren de Utcubamba Canyon. Een prachtig natuur gebied. Jullie overnachten in de exclusieve hostel van een sympathieke Peruaanse familie in Los Faiques. Het hostel bevindt zich in droogbos gebied en heeft een prachtige tuin. Het diner is inclusief vandaag.

Dag 20. Pimentel

Vandaag rijden jullie door naar de kust. Onderweg bezoeken jullie de één van de zeldzaamste graftombes ter wereld van de heer van Sipan; de 4.500 jaar oude tempel van Ventarron. Overnachting in Pimentel.

Dag 21. Batan Grande NP – Lima

Samen met de gids maken jullie vandaag nog een mooie fietstocht door het Batan Grande National Park, voordat jullie in Chiclayo op het vliegtuig stappen naar Lima. Aangekomen in Lima worden jullie naar het hotel gebracht. Overnachting weer in de wijk Miraflores.

Dag 22. Lima – Amsterdam

Vandaag worden jullie terug naar de luchthaven van Lima gebracht voor de internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 23. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Milpuj is inclusief ontbijt, box lunch & diner (exclusief drankjes).
  – Verblijf Los Faiques is inclusief ontbijt & diner (exclusief drankjes).
 • Genoemde transfers in privé.
 • Activiteiten/excursies zoals genoemd in het programma.
 • Engelssprekende Gids van dag 9 t/m ochtend van dag 21 voor het Noord-Peru programma.
 • 4 Daagse Salkantay Trekking, inclusief:
  – Briefing voor je trekking.
  – Transfer per bus vanaf je hotel naar Mollepata.
  – De dienst van een Spaans/Engelstalige gids (+1 assistent indien meer dan 8 mensen).
  – Kok + eten: 3 x avondmaal, 3 x lunch en 3 x ontbijt( vegetarisch mogelijk).
  – Het kampeermateriaal: tenten, matras, tafel, stoelen, eettent.
  – Paarden voor het dragen van tenten en eten + je mag 5 kg eigen bagage afgeven aan de paarden.
  – Het keuken – en kookmateriaal.
  – De eerste hulp uitrusting + zuurstof.
  -Hostal in een 2 – persoonskamer met badkamer in Aguas Calientes (dag 3).
  – 2 buskaartjes van Aguas Calientes naar Machu Picchu en terug (dag 4).
  – Entreegeld Machu Picchu (dag 4) + Wayna picchu permit.
  – Het treinkaartje van Aguas Calientes naar Poroy of Ollantaytambo (dag 4) (Indien er in het hoogseizoen soms geen treintickets meer zijn, brengen we je terug naar Cusco per bus vanaf Hydro Electrico).
  – De transfer naar je hotel.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • 4 Daagse Salkantay Trekking, exclusief:
  – Eerste dag je ontbijt en laatste dag je lunch.
  – Slaapzak (Verhuur goede slaapzakken tot -10 ° aan 5 usd per dag).
  – Optioneel privé paard voor het dragen van je bagage.
  – Entreegeld warmwaterbronnen
  – Wandelstokken.
  – Fooi voor kok, gids en paardenmannen.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons