20 dagen – Familiereis Ecuador

Ecuador is een zeer geschikt land om lekker met de familie op pad te gaan. Er is veel cultuur te proeven, je kan er lekker actief in de natuur bezig zijn en het land heeft een mooie kuststrook om te ontspannen. Je komt hier zeer uiteenlopend landschappen tegen, zoals vulkanen, Amazone woud, Andes hoogland, nevelwouden en zachte zandstranden. Tijdens deze reis maken jullie kennis met de Ecuadoraanse bevolking door een homestay verblijf. Jullie maken wandelingen langs kratermeren en op vulkanen en gaan op Amazone avontuur bij het Napo Wildlife Center. Jullie sluiten ontspannen af op het strand van Montaňita.

Beste reistijd:
Naar Ecuador kun je het hele jaar toe. De kust is af te raden tussen december tot maart, dan is het er nat en warm.

Dag 1. Amsterdam Quito

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst worden jullie opgewacht door een chauffeur en naar het hotel in Quito gebracht. Overnachting in Hotel Reina Isabel.

Dag 2. Quito

Jullie hebben vandaag een vrije dag in Quito. Even bijkomen van de lange vlucht en wat wennen aan de hoogte; Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter hoogte. Jullie kunnen ervoor kiezen om zelf de stad te verkennen, of we kunnen een city tour voor jullie organiseren. Op El Panecillo (het broodje) staat een metershoge beschermengel waarvandaan jullie een schitterend uitzicht hebben over het koloniale stadsdeel. Wanneer het helder is zien jullie in de verte enkele vulkanen liggen. Het is ook leuk om een excursie te doen naar de ‘Middle of de World’, de plek waar de evenaar wordt gemarkeerd. Overnachting in Hotel Reina Isabel.

Dag 3 t/m 5. Homestay Otavalo

Otavalo ligt ten noorden van Quito en is de regio waar je op en top de cultuur van Ecuador kan proeven. Jullie bezoeken deze dagen verschillende inheemse dorpen en handwerk workshops. Natuurlijk kan eenbezoek aan de beroemde markt van Otavalo niet ontbreken! Tijdens deze dagen maken jullie een wandeling langs het Cuicocha meer en beklimmen jullie de Fuya Fuya berg vanuit het Mojanda meer. Het verblijf tijdens deze dagen is bij een host familie, waar jullie hun meehelpen met de dagelijkse bedrijvigheden ‘s avonds samen met de familie avondeten.

Dag 6. Cotopaxi Lodge

Vandaag hebben jullie nog een vrije ochtend bij de host familie, waarna jullie naar de Chuquiragua Lodge worden gebracht gelegen bij de Cotopaxi vulkaan. Deze gaan jullie de volgende dag bezoeken.

Dag 7. Cotopaxi – Quilotoa

De Cotopaxi vulkaan is een imposante, perfect gevormde, besneeuwde vulkaan van 5.897 meter hoogte. Jullie worden met de auto tot op de helling van de vulkaan gebracht. Vanaf deze winderige plek is het mogelijk een wandeling te maken naar de 4.800 meter hoge berghut waar jullie dan met een kopje coca-thee kunnen bijkomen. Hoewel het maar 250 meter stijgen is zullen jullie merken dat dit op deze hoogte behoorlijk vermoeiend is. Na het bezoek worden jullie naar het Samay Kirutoa Hotel gebracht bij Quilotoa gelegen.

Dag 8. Quilotoa – Puembo

Vandaag bezoeken jullie het Quilotoa meer. Dit diepgroene meer bevindt zich in een krater, de ligging is echt fantastisch met schitterende uitzichten. Het meer is zo’n 800 jaar geleden ontstaan en is 250 meter diep. De kraterrand ligt op ongveer 4.000 meter hoogte, dus de inspanning is goed voelbaar! In de middag worden jullie weer richting Quito gebracht, echter jullie verblijven buiten de stad in het dorpje Peumbo bij het fijne Hotel Rincon de Puembo.

Dag 9 t/m 11. Amazone

Op naar het Amazone avontuur! Op dag 9 vliegen jullie vanuit Quito naar het Francisco de Orellana vliegveld, ook wel El Coca genoemd. Jullie varen daarna in ongeveer 2,5 uur over de Napo rivier om bij het entree van het Aňangu gebied en het Yasuní Nationaal Park te komen. Hierna stappen jullie over op kleine boten (zonder motor, die zijn in dit gebied niet toegestaan) naar de Napo Wildlife Center lodge. De tocht duurt bijna 2 uur, maar je hebt ondertussen al meteen een geweldige Amazone ervaring door het spotten van vogels, reptilen, apen en zoogdieren. Tijdens jullie verblijf in deze comfortabele lodge gaan jullie op onderzoek uit met dagprogramma’s die opgesteld worden door de lodge om zodoende optimaal van het Amazone woud en haar bewoners te genieten. Een zeer bijzondere ervaring om samen te beleven!

Dag 12 & 13. Baňos

Op dag 12 reizen jullie weer terug naar Quito vanuit het diepe Amazonegebied. Jullie worden aansluitend naar Baňos gebracht. Baňos is waarschijnlijk de meest ‘complete’ bestemming van Ecuador. De plaats bevindt zich in het centrum van het land, in het Andes gebied, aan de voet van de Tungurahua vulkaan. Je kan in deze omgeving veel activiteiten doen, zoals raften, parapenten, mountainbiken, canoying en rappel. Je kan ook heel goed wandelen in de omgeving en bijvoorbeeld de Pailon del Diablo bezoeken; een fantastische waterval die beschouwd wordt als het hoogtepunt van de omgeving (geen activiteiten inclusief). Twee overnachtingen in Hotel Sangay.

Dag 14 & 15. Cuenca

Jullie worden op dag 14 naar Cuenca gebracht, echter onderweg maken jullie eerst een stop bij de Inca ruïne van Ingapirca voor een bezoek. In Cuenca hebben jullie vrije tijd om deze prachtige koloniale stad te bewonderen. Lekker rondstruinen door de kiezelstenen straatjes en genieten op leuke terrasjes. Twee overnachtingen in Hotel Los Balcones.

Dag 16 t/m 18. Montaňita

Om de reis ontspannen af te sluiten worden jullie op dag 16 naar de strandplaats Montaňita gebracht. Eerst bezoeken jullie echter nog het zeer bijzondere El Cajas Nationaal Park, opgemaakt uit talloze meren en altijd groene nevelwouden. De thuisbasis van een rijk wildlife inclusief de condor, gigantische kolibri’s en wasbeerachtige coatis. Bij Montaňita is het lekker relaxen op het strand, surfen, bootje huren, of snorkelen. Het hotel beschikt ook over een fijn zwembad. Drie overnachtingen in Hotel Baja Montaňita.

Dag 19. Montaňita – Quito – Amsterdam

Jullie worden vandaag vanuit Montaňita naar Quito gebracht waar jullie op de vlcuht stappen naar Nederland (afhankelijk van de vluchttijd, anders wordt er eerst een overnachting in Quito aan het programma toegevoegd).

Dag 20. Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 4 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Homestay Otavalo is bij een lokale familie inclusief ontbijt & diner (excl drankjes).
  – Verblijf Napo Wildlife Center is inclusief vluchten van en naar Quito, entreegeld, bootvervoer, volpension (excl drankjes) & activiteiten. Transfers en excursies zijn in groepsverband.
 • Genoemde transfers in privévervoer met Spaanstalige chauffeur.
 • Volgende activiteiten (exclusief entreegelden):
  – Volle dag Cotopaxi Nationaal Park met Engelstalige gids.
  – Volle dag Quilotoa Krater meer met Engelstalige gids.
  – Bezoek Ingapirca.
  – Bezoek El Cajas Nationaal Park met Engelstalige gids.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons